onsdag 20 april 2011

Ömsom vin, ömsom vatten

Så kan man beskriva Q:s & min årspremiär på WT. Strikt startordning och vi fick börja på station 5 som började med en kort transportsträcka och sen en markering på öppet fält där dummien landade bakom en liten kulle (väldigt liten, knappt man kan kalla det kulle. Bula kanske… dolt nedslag i alla fall). Q var möjligtvis en aning överladdad och hyste stor tilltro till kastarens förmåga att kasta låååååååååångt. Efter en mycket bra transportsträcka, något snabb start på markeringen (dummien hade landat, jag hade inte hunnit skicka än men domarna stod en bit bort och kunde inte veta det) sprang hon lång långt förbi dummien. Jag tänkte nog att jag skulle släppa förbi henne en bit eftersom det var kraftig medvind, men borde naturligtvis agerat tidigare. Tillslut kom dummien in och avslutet var bra. 0 p trodde jag – 12 p fick vi. Nästa station var markering i brant uppförsbacke. Nedslaget dolt, skytten på halva sträckan och en bit åt höger. Q såg nog inte riktigt kastet alls (jag borde ha riktat in henne), sprang ut till och förbi skytten och sökte envist i fel område. Ingen dummy inga poäng. Nästa station var också en markering som hamnade ovanför några klippor. Nedslaget dolt och när hunden var i området hade man som förare ingen möjlighet att se den. Vis av tidigare station så riktade jag in Q lite noggrannare i kastriktningen. Denna station gjorde hon perfekt, 20 p. Näst sista stationen för oss var markering i skogsmark. Vi stod på en kulle och kastet hamnade nedanför. Skytten stod i linje med kastet men man såg allt tydligt. Q tappade nog lite referenser när hon kom ner och letade lite på sidan av nedslaget. Hyfsat och 17 p. Sista stationen var en markering från ena sidan ett fält till andra där dummien landade bakom en rishög. Q sprang lite långt och upp på berget bakom så jag fick blåsa lite på henne för att få tillbaks henne på rätt avstånd. På vägen in sprang hon som alltid i full fart, men fick syn på skyttens väska med skott och gjorde en tvärnit för att kolla om det fanns något kul där… Hon var inte ensam om detta tilltag och jag tror att domarna valde att bortse från undersökning av väskor. Trots allt inte speciellt bra och 15 p. Sammanlagt blev det 64 p, så nu kan det bara bli bättre. :D Det vi tar med oss är att vi måste träna lite på avståndsbedömningar, störningar på väg in (och även ut) och lite allmänt lyssna på visselpipan. Jag måste vara lite snabbare på att agera (vilken överraskning… ;P) och det kan vara bra att förbereda (rikta in) hunden lite när man faktiskt vet var kastet kommer. Och vi måste sluta nolla en station på varje WT, det känns ju sådär att hamna mellan 60 och 70 p varje gång, vi kan bättre.
Nog om det, nu blir det fokus på B-provsträning istället ett tag framöver. Vet inte om vi hinner med någon start i vår men det kommer ju en sensommar också.

För syrran och halvsyrran gick det förresten betydligt bättre, Qula kom 4:a på samma poäng som 3:an, och Bambi kom 2:a i ökl! Allt som allt hade vi en härlig (om än lite blåsig) dag med roliga genomtänkta stationer!

Kanske är det förresten dags att byta bloggens banner? Snön är ju faktiskt inte kvar längre :)

2 kommentarer:

Krajamaria sa...

I norr står jag och Alice och hejar på er! Tycker ni är duktiga som vågar ställa upp! Här ska bara cyckeln pumpas och sen ska vi ut på träningsrundor, marken är hårdare utan snö, jag bävar för när lilla vorster-wannabien sätter fart!
Glad påsk!!

Anonym sa...

Jag tycker att matte gjorde det väldigt bra som kunde lära sig av föregående ruta och ändra inför nästa - under samma prov! Det är undertecknad inte så bra på. Det blir mer som att "skiter-det-sig" från början så är det liksom kört alltihopa ... ;)
Glad Påsk på er - alla 4:a :D
//A-L, Cirrus & Mysak