torsdag 2 januari 2014

Att summera 2013 och blicka framåt mot nya året

Att summera 2013 är ganska lätt, det kan sammanfattas med "bebis". Första halvåret med växande mage och andra halvåret med liten människovalp. En stor liten händelse som slukat större delen av tiden!

Hundaktiviteterna har varit väldigt sparsamma under året. Vi har mest gått promenader, och andra halvårets promenader har framför allt varit tråkiga promenader i närområdet. Min tanke om att kunna träna ohämmat och vara med på diverse prov, jakter osv under hösten (när jag ju ändå var hemma hela dagarna) blev aldrig mer än en tanke. Under hösten har vi hunnit vara med om GRK:s Upplandssektions DM (mest som social aktivitet) där Q debuterade i utställningsringen och både Q och M fick hämta några dummiesar. Q uppförde sig ungefär lika moget i utställningsringen som vilken valp som helst, och med hennes sommarlätta frisyr (dvs helt urfälld efter valpkullen) var det nog svårt för utomstående att tro att hon faktiskt är 5 år. Mican var som vanligt den som gjorde mest rätt och slutade 4:a i sammanräkningen medan Quake la lite mer krut på att showa, så hon blev 7:a (om jag inte minns fel). Utöver det har vi varit ute och tränat 2 gånger... Senast i mellandagarna då vi för första gången på hur lång tid som helst tränade tillsammans med Quakes syskon Qula & Qupido med tillhörande människor. Underbart!

Att försöka sätta upp några mål för 2014 känns väldigt inspirerande! Förhoppningarna är som vanligt stora (och kan som vanligt komma att reduceras betydligt). Vet inte om det är bra eller dåligt att skriva ut målen, men eftersom jag brukar låta bli så testar vi motsatsen den här gången! (jag är ju en flexibel person, så man är väl inte sämre än att man kan ändra efter händelseförloppet...). 

Så målen/förhoppningarna/planerna 2014 är:

Lava: Fortsätta vara frisk och pigg, blir 10 år i februari.

Mican: 1 ökl jaktprov, gk kkl A-prov och start i elitklass A-prov. 1:a Lkl 1

Quake: 1 ökl jaktprov, gk kkl A-prov, 1 Lkl 1 &2.

Tanken är att under föråret (typ januari-mars) bygga upp konditionen hos hundarna och träna mycket grunder för att sedan successivt avancera. Min förhoppning är att logistiken kring träningen kommer att förenklas avsevärt av att vi i februari byter lägenhet-2-trappor-upp-utan-hiss mot radhus. Vi siktar på att hinna med några vårprov. Våren kommer förutom hunderi även innehålla dop av bebis och flytt. Hösten kan bli rätt intensiv, mammaledigheten är då slut och någon gång under hösten är det tänkt att jag ska disputera. Finns viss risk att hunderiet blir lite lidande igen, men jag hoppas att det ska gå att kombinera ändå. Om inte annat så för min egen mentala hälsas skull....

Annat kul under 2014 är att få se Q:s små valpar växa upp! Hoppas få se dem snart igen, och vi önskar dem allt gott under året!

God fortsättning på 2014!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ett väldigt bra 2014!
//A-L

Kraja Maria sa...

Lycka till! Räkan och jag hejar på! Hade ni bott närmare hade jag kunnat hjälpa till med fysträningen av hundarna. Dra matte på spark gör liten räka oerhört lycklig!!! ;) Q skulle haka på bra!