onsdag 27 juli 2011

Jaktprov och Tyskland

Så har vi då startat på Goldenklubbens KM (för en dryg vecka sedan) och det resulterade i ett 2:a pris. Jag är jättenöjd med vår insats, självklart önskar man ju alltid den högsta prisvalören, men jag är ändå väldigt nöjd och glad. Provet var väldigt trevligt upplagt tycker jag, började med en kortare transport till första uppgiften, 2 enkelmarkeringar på land. Därefter ny transport till ett (mycket) kort riktat sök (eller vad man ska kalla det), sen kort transport till söket och därefter en lite längre transport ner till vattnet för två enkelmarkeringar. Q fokuserade lite mkt på skytten och fick jobba lite på att lösa första markeringen, hon såg kastet men överskattade avståndet lite. Tillslut löste hon den i alla fall. Kråka nr 2 var hon mer fokuserad på kastet så den var nemas problemas. Det riktade söket var klockrent. Här var jag lite orolig att hon skulle springa för långt (det var bara ca 10 m in), men Q var med. Söket löste hon i stort sett bra, hon jobbade på, hittade 3 st i snabb takt, blev lite trött i huvudet och tog ett bad, kom tillbaka och fixade in de andra 3. Sen transport ner till vattenmarkeringarna. Här hade vi vattnet på vänster sida och när skytten vek av till sin plats tyckte Q att vi nog borde följa honom (de hade ju sagt att man skulle följa skytten.. eller?!) så det var inget vidare fotgående sista biten. Väl på plats fokuserade hon lite mycket på skytten igen och missade helt första markeringen. Jag provade att låta henne gå, men hon hade ingen som helst koll. Tog tillbaka henne och så fick vi markering nr 2 istället. Påväg ut fick hon vind på första och hämtade in den istället. Sen behövde vi inte göra mer. I den sammanfattande kritiken skrev domaren: "En arbetsvillig tik med goda egenskaper. Behöver förbättra sin koncentration i arbetsuppgifterna för att nå högre pris." och det känns som en rättvis bedömning den här dagen. Hon brände lite mycket krut i början och på första fågeln, och då blev hon lite trött i luvan mot slutet. Tycker ändå att hon jobbade på bra. Jag kände mig helt lugn med stadgan och transporterna (förutom den ner till vattnet) var helt ok. Jag är också nöjd med att jag själv inte var speciellt nervös och att jag (tyckte jag i alla fall) var positiv och relativt tydlig när jag skickade iväg henne på söket, även efter badutflykten. Det mesta finns förevigat på film, så efter att det har gått igenom censuren (dvs mig) så kan det hända att det dyker upp nån filmsnutt här. Roligast under dagen var ändå att syster Qula (aka Gullefjun) tog ett 1:a pris! Även brorsan Qupido fick pris på premiären i ökl, en 3:a, och gjorde ett strålande släpspår. Fotot på Quake nedan är sedan tidigare, fotograf är Tina.

Helgen efter KM:et var jag ner till Hanna i Bonn och hälsade på. En jättetrevlig långhelg i Tyskland som innehöll det mesta; turistande, shopping, god mat och dryck, slappande. Bland annat har jag (av någon underlig anledning) inhandlat 1 kg gummibärchen...

Tillbaka från Tyskland åkte jag ut för att hämta hundarna hos uppföderskan, och insåg att min "kära" bils bromsar hade vissa funktionella brister. Krypkörning hem, men hem tog vi oss i alla fall. Efter en kontroll (inte av mig, utan en mer bilkunnig människa) konstaterades att det var läckage av bromsvätska vid höger bakhjul. Ett sönderrostat bromsrör visade det sig. Nu är det i alla fall lagat och bilen är redo (?) för nya äventyr. Wish me luck! (Någon som vill köpa en Skoda Octavia??? 4-hjulsdriven och allt! :D )

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj, vad du ränner runt :D
Förstår att du inte hinner blogga!
Men vad 17 är gummibärchen?
//A-L