lördag 30 juli 2011

Ibland är det inte lätt att vara en liten Quake

Idag var tanken att det skulle bli träning big time. Ett antal fåglar av olika slag finns upptinade och förberedelser (frukost till människor och djur, morgonprommis osv) var i full gång. Men istället lyckades Q fastna med sin klo i en gallertrappa (som hon inte skulle vara på över huvud taget, men inte kunde låta bli att gå upp på)... Istället för trevlig dag med både lite shopping och en hel del hundträning blev det tur till veterinären för borttagande av trasig klokapsel och därmed bandage och koppel i ja... hur länge var det förra gången hon lyckades ha sönder en klo.. typiskt. Inget jaktprov blir det heller nu i veckan. Skit skit skit.

Gårdagen var istället betydligt trevligare, med besök på Fäviken Game Fair och en bejublad (?) insats i Fäviken apporten, en apporteringstävling på tid med en markering i vatten med dummy, en markering på land med fågel och ett skick till samma område för hämtning av fågel nr 2 (alternativt älgklöv). Området som fåglarna landade i ligger bakom ett lågt staket och i området finns vilt av olika slag som ger olika många sekunders avdrag på totaltiden. Avlämning utanför markerad ruta (en träram på ca 60x60 cm eller nåt sånt) ger tidstillägg. Q gjorde ungefär vad hon skulle och showade lite också (dvs studs och skutt lite åt alla möjliga håll) samt trodde att kråkan skulle slängas i träramen, inte att hon och kråkan och matten skulle vara där samtidigt. Tiden blev ganska dålig, men fler kom fram och tyckjte att hon var en fantastiskt söt och charmig hund. M däremot var betydligt mer fokuserad och halverade Quakes tid men var trots det långt ifrån totalsegern. Kul var det i alla fall, och det är inte ofta man tävlar med så mycket störning och så mycket publik! Nyttigt även för matten att öva på!

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Visst är det "kul" att få kommentaren "hon är i alla fall charmig" när man kanske själv har förväntat sig lite mer än charmen just då ;)

Anonym sa...

Att vara utan klokapsel är INTE roligt! Konstigt nog tar det längre tid att klon växer ut ända inifrån än jämfört med hur fort klodelen längst ut växer? (den som den här matten aldrig hinner/ glömmer bort att hålla i schack)
Vi håller tummarna för att Q:s klo växer rekordsnabbt! B-vitamin ska vara bra ;-)
//A-L, Cirrus & Mysak

Anonym sa...

Grattis Fia & Mica! Vilka poäng! Och va´ kul att få se er på bild och allt ;-)
//A-L

Anonym sa...

Nä, nu får du ta och uppdatera när det hänt så mycket bra saker!
Hur har det gått m Q:s klo förresten?
//A-L