torsdag 19 april 2012

Träning inför sektionskamp

Igår var vi och tränade med sektionskampslaget för första gången. Meningen är att Mican ska få vara med. Vi var i Fjällnora och körde lite av varje för att kolla av läget. Det märktes tydligt att Quake har fått mesta uppmärksamheten vad det gäller träning... Mican tyckte det var helt fantastiskt att få komma ut och göra saker bara hon och hade väl lite svårt att balansera mellan enorm entusiasm och fokus.. :) Hon gjorde ändå markeringen hon fick väldigt bra, hon sökte bra och hon är på det stora hela ganska duktig. Vi testade dirigering i "skogsterräng" (lite träd och stenar i vägen) och det blev väl inte precis spikrakt men men.
Det Mican behöver träna på är framförallt:
*Kondition (märktes tydligt på söket... hon jobbar på men oj vad trött hon blev)
*Koncentration (måste hitta på diverse övningar där hon verkligen behöver koncentrera sig)
*Fotgående (faller väl till viss del in under koncentration)
*Styrning (dirigeringar åt alla möjliga och omöjliga håll)

Efter träningen för lag-hundarna fick även Q komma ut och göra några långa markeringar. Något jag inte tänkte på, men som blev väldigt tydligt var att staketpinnar (pinnar att spänna eltråd emellan, men det var ingen tråd på) kan bli ett tydligt hinder. "Staketet" var på andra halvan av sträckan fram till dummyn, och där la hon upp ett intensivt sök. Så det var bara att göra om, göra en markering över "hindret" på kortare håll, och sen backa för att göra på längre håll. Då funkade det. :)

Visst ja, efter att ha pratat lite med Tina så kom vi fram till att resulaten från station 4 i söndags nog är ihopblandade för oss, Qula fick 15 på den stationen, men vi trodde i söndags att hon fått 18. Så förmodligen ska Quake ha 15 p och Qula 18 p. :)

Inga kommentarer: