söndag 23 september 2012

Men det var då själva f-n..

Så var vi då iväg på årets förmodligen sista b-prov. Klockan tidigt packade vi in oss i bilen, jag, hundarna, deltidshussen och ers höghet (dvs Zorro). Vi åkte långt, ca 22 mil, i regn. Dagen bestod av regn, och sen blåste det lite också. Vi var ner och tittade på upplägget, och det verkade vara ett som skulle kunna passa Q. Två markeringar på vatten, ungefär rakt över en vik, ett sök i mestadels blåbärsris och en avslutande markering på land. Domaren verkade uppskatta entusiasm och möjligen tycka att små skönhetsfläckar kunde uppvägas av entusiasm för arbetet. Transportsträckorna, som är det "moment" där jag tror litet Q bränner mycket krut, var väldigt modesta. Sammanlagt kanske 15 m. Perfekt! Vid gott mod trots strilande regn. När det blir vår tur går vi ner till startplatsen. Någon har lagt en kanin där. Jag funderar på om jag borde göra en apport, bara för att. Men jag tänker att "nä, nog tar hon kaniner, och att tjorva precis innan start brukar ju vara en dum idé.." Fram till startplatsen, hämtar markeringarna på vatten (inte helt klockrent, den första blir lite diffus, Q "väljer" väg ner (?) och simmar över till andra sidan och börjar leta lite på land). Vänder upp mot söket, får instruktion, skickar och... Q stannar vid ett vilt, kanin visar det sig, luktar noga, viftar massor på svansen och ...skuttar vidare för att hitta något annat... Que??? Visst har hon ibland släppt kaniner/harar påväg in, men hon brukar ju ta upp dem fint och spontant...?? I och med det fick vi inte fortsätta, tack och hej leverpastej.. Jag frågade, och fick lov, att lägga ut haren på samma ställe igen och skickade det lilla eländet. Inga problem. Suck! Jag kanske booorde ha tjorvat med den slemmiga haren vid hundstoppet? Men, men.. och om "om" inte fanns. Lite förvånad, grymt besviken, så packade vi in oss i bilen och åkte hem. Varför hon gjorde som hon gjorde vet jag inte riktigt, ovana vid regnblöta kaniner? Jaja, shit happens.

Zorro som tyckte att det var onödigt kallt och blött att vara medföljare på jaktprov fick låna en jacka att kura ihop sig i!
Mican var reserv på öppenklassen, men fick inte någon plats på lördagen. På kvällen ringde de och kunde erbjuda plats på söndagen, men vi avstod. Lika bra det kanske, för nyss såg jag att löpet verkar ha börjat :)

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Tänk om vi kunde läsa deras tankar... På´t igen!

Jörgen & Macko sa...

Hej! Nu hade det bloggats en del sedan jag var här senast ;-)

Bara att ta nya tag - ettan kommer!!