söndag 16 september 2012

WT, Jaktprov, GS och Lofoten

Nu var det länge sedan det skrevs nåt här, men vi har inte varit helt overksamma. På hundtävlingsfronten har vi hunnit med två WT (Fäviken med Quake & Mican, samt GS med Quake), två jaktprov (Quake båda gångerna), och sen har Matten varit på hundlös semester på Lofoten. Lofoten var helt fantastiskt vackert, och jag ska försöka lägga ut lite bilder sen. Fäviken gick ganska bra, Q fick 86 p i ökl, och Mican 66 p (med en nollad station) i samma klass. Jaktproven har gått sådär, vi verkar prenumerera på 2:or.. Quakes problem just nu är att hon gör av med alldeles för mycket krut under transporter. Hon tycker att matten är fruktansvärt sölig, och vill helst gå med skytten (hallå liksom, det är ju DÄR det händer..). Hon håller sig -mer eller mindre- bredvid mig, men studsar en hel del och gör av med både koncentration och energi där, när vi sen kommer till söket så räcker inte bränslet hela vägen, och då händer det att något vilt mellanlandar påvägen in, att hon fastnar i någon del av söket eller liknande, och då blir det inga förstapris.. Idag startade vi i Brunnsholm, och jag tycker ändå att hon höll bättre än tidigare, och hon klarade två ganska stora störningar som vi inte varit med om förut, dvs höga vågor och får som springer iväg en bit bakom en av landmarkeringarna. Inga problem med det iaf! Även om hon är väl het under transport, så är hon helt stadig i skott och kast, och det känns skönt att kunna visa upp i alla fall. Nästa vecka har vi en ny chans, och det vore ju himla fint om hon kunde fixa den där nedrans 1:an! En jakt har vi hunnit med hittills, och där skötte hon sig jättefint, och letade (och hittade) oförtrutet efter änder. Känns ju bra det!

Det blir den korta versionen idag, men kanske kommer något mer utförligt, eller åtminstone lite bilder, vid senare tillfälle! Ha det gott!

1 kommentar:

krajamaria sa...

Roligt! Ser fram mot fina bilder här! Förstår Q, hon tycker nog att matte borde ha en egen sån där som smäller också. :)
11-årige vorstern Sigge har hittat igen riporna igen! :) Har inte sett ripor hemma sen Kraja hittade de för ca 8 år sen,annars är det mest björn det verkar finnas gott om... :(