onsdag 27 februari 2013

Livstecken

Ännu en lång stunds overksamhet på bloggen, och annars är det rätt så lugnt också. Vi är mest i vänteläge för tillfället... Väntan på att litet Q ska börja löpa, väntan på att Zorro med tillhörande husse ska flytta upp, väntan på våren osv.

Hundträningen blir väldigt sporadisk. Vi har försökt träna lite lydnad då och då. Någon apporteringsträning har det blivit, men väldigt lite. Idag passade jag i alla fall på att utnyttja den tillfälliga vårvärmen en liten stund mitt på dagen. En kortare skogspromenad och därefter lite träning av linjetagstecken med Mican och en stunds fotgående med Quake. För Micans del tränade vi med hjälp av matskålar, godis och på väldigt korta avstånd. Farten och förväntan är ju en helt annan med de förutsättningarn, dvs mycket lägre, och då hinner hon faktiskt tänka OCKSÅ! Gå-dit-matte-pekar blir mycket enklare om huvudet är med (inte helt otippat kanske), och om vi kan behålla lugnet även i en "riktig" apporteringssituation så tror jag faktiskt att M kommer att göra rätt. Virrpannan (det epitetet gäller iofs även matten...).

Med Q så försökte jag få till högersvängarna. Hon har en tendens att komma för långt bort (det blir en extra böj), men idag gick det riktigt bra. Använde kortkoppel för att få lite mer kontroll på svängen, och idag fungerade det!

Vi längtar efter sånt här nu, barmark och roliga träningar!


1 kommentar:

Kraja Maria sa...

Gillar livstecken här! :)
Jasså hon har inte börjat löpa ännu...men snart hoppas jag så klart! Är ju så nyfiken att se små studsande guldtussar! :)