fredag 17 maj 2013

Världens finaste Lava!

Stor glädje igår! Efter att ha spenderat två dygn på djurskjukhuset fick världens bästa Lava komma hem igen! Någon slags mag/tarm-infektion/irritation av okänd sort är den troliga orsaken. Det hela började med kräkningar (inga våldsamma, utan några gånger under dagen), ingen aptit på varken mat och vatten, blod i avföringen och så småningom uttorkning. Lite dropp och omvårdnad hos veterinären, och nu är hon pigg och (mat)glad igen. Man blir ju så himla orolig, hon som aldrig har några besvär med nåt särskilt men trots allt börjar nå en värdig(?) ålder av dryga 9 år. Skönt att ha henne hemma igen i alla fall!


Jag blir mer och mer säker på att litet Q är dräktig också, tecknen finns där och hon närmar sig vecka 5 i dräktigheten nu. Beräknad valpning är i mitten av juni, och valparna kommer naturligtvis att födas och växa upp hemma hos Cilla, kennel Höghedens. Pappa Laban, Vassruggens Örn Runmäster, finns på bild på Höghedens hemsida. Ska bli kul att följa små Q-ungar, de kommer ju bli hur söta och roliga som helst!


Hm, inser att det är på tiden att ta lite nya foton... Men kameran, den ligger i en flyttkartong.. någonstans...hoppas jag.. ;-)

Bloggen är ju som vanligt sorgligt eftersatt, men det händer ändå en massa saker, de flesta av icke hundrelaterad karaktär. Deltidshussen har blivit heltidshusse, och vi har flyttat in i en ny (större) lägenhet. Hundarna är nu 4 till antalet, eftersom husses Zorro kom med på köpet så att säga. Q uppskattar att ha ett husdjur på heltid, och "husdjuret" verkar rätt nöjd med att ha ett gäng tjejer att rå om. Själv blir jag större och större, och en del av våra favoritpromenader i Lunsen börjar vara lite väl ansträngande... De får återupptas igen nån gång efter att människovalpen har anlänt. :) Abstinensen efter roliga hundaktiviteter är stor, det har liksom inte hunnits med i flytt, jobbande och annat grejs, men vi får komma igen i höst när allt lugnat ner sig lite! Träna kan vi ju göra ändå, men det blir lite sporadiskt. Vi är inte lika bortskämda med bra hagar att träna i alldeles runt knuten längre, men några grönytor finns så de ska vi försöka utnyttja. Störningar  (läs folk, cyklister, hundar, bollspelande barn mm) finns det dessutom gott om, och nog behöver vi träna med störningar, så jag får väl försöka se det som positivt. Våren är ju rätt härlig trots allt!  

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kul att hitta en ny sida att följa! Skönt att Lavas mage är bättre. Sen får vi önska lycka till med både två o fyrbentingar som komma skall!
Hälsningar från ett gäng gyllenpälsar med matte Gunilla.

Jörgen & Macko sa...

Det var som värst, en ny människovalp på G också utöver att Q skall få ett gäng glada guldhundar - Grattis!

Kraja Maria sa...

Hur gick det med jeanskjolen? Vore skoj att få se bild på din skapelse! :)

Hanna aka Lilla My sa...

Oj vad spännande. Inser att jag missat massor. Håller tummar för att både mage håller och att valpar tittar ut :)