måndag 2 augusti 2010

Kul vecka, dålig måndag

Veckan som gick har varit mycket trevlig. Först var Veronica på besök i några dagar. Lite shopping hann vi med, och även fika hemma hos Jane. Det sistnämnda var nog hundarnas favorit de dagarna, för då fick de busa med Hasse & Tage. Sen blev det jobb två dagar för att sedan åka och hälsa på labradorerna. Ca 2 pass apporteringsträning per dag i bra hage och i övrigt allmänt trevligt. Kameran var med men användes inget, delvis pga regn och delvis pga lathet ;)

Idag har verkligheten slagit till. Den började iofs göra sig påmind redan igår påväg hem då bilen började göra konstiga ljud. Det har den fortsatt med idag, så i morgon ska den in på verkstad för snabbkoll för att sedan eventuellt repareras på torsdag. *suck* Jag hoppas att det är billigt, men förbereder mig på det värsta.

Efter dagens arbete tog jag med hundarna och dummyväskan på promenad. Planen var att lägga ett sök. La ut 8 st på ängsmark med visst slyinslag och med en häll och ett dike i början. De första 5 kom in relativt snabbt och enkelt, sen blev det lite motigt för lilla Q. Då fick Lava ge sig ut och leta och hon hittade 1. Sen fick Q gå en gång till, och hittade då den 7:e. Den 8:e hittade vi inte riktigt, och innan vi hann leta kom det en liten hund och hälsade på. När hundarna röjde runt lite så hittade Q den sista och söket var avklarat. Sen började eländet. Jag la ut några dummies, tog med djuren och gick en bit bort för att skicka på linjetag. Skulle skicka Lava först, men det var visst ett litet Q som också lyssnade på "ut!"... Efter det gick det mesta fel med både Q & L. Vi avslutade i alla fall enkelt och positivt och var sams när vi slutade. :)

1 kommentar:

Jana Diki Gaia Hedvig sa...

Vad flitiga ni är!!
Trist med bilen, sådana saker ska bara rulla, det är så trist med pengautlägg på döda ting....