lördag 24 juli 2010

Jogging-lördag

Idag har vi (jag & djuren) varit duktiga och joggat. Inte någon direkt lång runda, men ändå :) Det gick förvånansvärt bra, så kanske man har fått lite kondition av inventeringen? Fortfarande inga sträckor eller tider att skryta med, men kanske en början..? Vi får se. Ska försöka motivera mig att ge mig ut snart igen, men det är väl där det brukar brista :D

Om ett par veckor ska jag på min första vetenskapliga konferens. Tills dess ska jag ha fixat en poster om mitt projekt som jag tydligen ska stå och svara på frågor om. Jag har ju än så länge inte så värst mycket att berätta, eftersom jag just precis nu har samlat in det mesta av den data jag ska göra något med, men det hinner jag inte analysera innan dess. Så det kan hända det blir en lite torftig poster. Jag får försöka kompensera med snygg layout och fina bilder. (undrar om jag på ett "vetenskapligt" sätt kan smyga in hundarna i projektet? Får man göra så? Jag har ingen aning! Men, i alla fall i andra sammanhang, brukar det kunna vara en "isbrytare" med en bild på en söt hund... och har man inga resultat än så ska man väl ha nåt att prata om..? Eller?) En del åker på konferenser till utrikiska orter, själv ska jag till.... Sundsvall. Exotiskt så det förslår... En annan sak som kan behövas på konferenser är någon slags klädsel. I det här fallet allt från fältkläder för diverse exkursioner till kvällskläder för middagar. Vad är det för dress code? Jag har ingen aning, fältkläderna har jag koll på, men för övrigt måste det nog inhandlas någon slags outfit... Panikshopping som vanligt alltså.


Innan dess ska jag försöka hinna med att träna djuren, framför allt Quake som förhoppningsvis ska på något slags jaktprov under hösten. Men sånt är ju roligt, så det hinns säkert med!

3 kommentarer:

Krajamaria sa...

Anar att det är dags att inhandla en klänning nu! :) En diskret sådan med tanke på sällskapet... Isbrytare med en fin golden i contortabestånd vore väll trevligt, jag skulle i af stanna! :) Lycka till!

Jana Diki Gaia Hedvig sa...

Helt rätt tanke om postern, när jag har riktigt stökigt hemma brukar jag ställa in blommor på bordet, då tror jag att folk ser på dom istället för hundhår. Kul med "finkläder" själv äger jag inga sådana känns det som. skicka gärna en bild när du hittat det perfekta plagget.

Anonym sa...

Röstar på bilden du visade i bloggen, med Lava (eller Q?) som sökte skydd från insekterna under en trädstam. Bör bli många samtalsämnen om både gula vackra djur och svarta elaka djur :D :D
Men om du ska stå vid postern är det väl meningen att du ska ha en muntlig presentation/ ett abstract förberett och sedan framföra det på de i programmet annonserade klockslagen, eller funkar det på nå´t annat vis...?
Inom landstingsvärlden betyder konferenskläder ungefär samma som vi skämtar om utställningskläder. Dvs. byxa eller kjol med en kavaj till, å´ så en snyggare tröja eller blusskjorta under kavajen. Gissar att det är ung. samma inom universitets-/ trädbranschen ;)
Vad duktig du är som joggar, det skulle jag oxå behöva komma igång med.
Ha´det bra!
//A-L, Cirrus & Mysak