onsdag 17 augusti 2011

En spark i baken...

...fick jag av A-L; man ska uppdatera när det har gått bra! ;D Så då gör jag väl det då!
Helgen som gick var det Goldenspecialen, och tanken var att både Quake och Mican skulle starta. Nu är det ju som det är med Q & hennes klo, så hon fick vara med som sällskapsdam istället (astråkigt om man frågar Quake, men som den lilla sötnos hon är så la hon sig ner och surade istället). Mican däremot var nog grymt nöjd med att få så mycket uppmärksamhet!


Bild på Mican från Fäviken Game Fair, Maria Boström har fotat

Vi började på vattenstationen, en lite klurig sådan. Man stod vid ett träd och fick se ett kast som landade bakom lite vass. Det gällde att stå på rätt plats, för annars var sikten skymd av nedhängande grenar. Simsträckan var också ganska parallell med stranden, så det var nog flera hundar som valde landvägen tillbaka. Mican markerade kastet, men en bit ut såg jag att hon blev lite fundersam, så jag valde att stötta henne med "ut" ett par gånger. Hon hittade dummien, simmade tillbaka och lämnade av snyggt i hand. Några poängs avdrag för hjälpen, men annars var domaren nöjd och berömde till och med matten för att hon förde hunden bra (den var ny!). 17 p

Nästa station för oss var två enkelmarkeringar med förflyttning emellan. Först fick man en markering som man hämtade in, sen gick man en liten bit och fick en till markering som hämtades in. Mican jobbade snabbt och snyggt och skrapade ihop 19p. (Här fick hon dessutom ett extra omnämnade och ett tuggben på prisutdelningen då hon blev domarens val på den här stationen)

Tredje stationen vi var på var en dubbelstation där det först landade en markering bakom ett stenröse, och sen skulle man skicka tillbaka på ett linjetag till samma ställe. Plättlätt sa Mican och fixade 20+20 poäng.

Sista stationen för vår del var närsöksstationen. 4 dummies låg i ett litet område (typ 10 x 20 m) och skulle hämtas in på 2 min. Mican lyckades få in 3 st (trots matten som domaren sa... ). 17 p blev det i alla fall, och om man lägger ihop alla poängen bör det bli 93 som räckte till en 3:e plats på fredagen, och även när man slog ihop det med lördagens resultat. (Den som blev helgens 4:e bästa ekipage hade också 93p, men jag gissar att Mican hade fler 20-poängare eller nåt sånt). Sammanfattningsvis kan man säga att Mican var grym!


Även Tina & Qula var jätteduktiga och skrapade ihop 86p! Grattis till det!

Resten av helgen var jag funktionär på elithundarnas mock trial. Till min stora förskräckelse blev jag tilldelad uppgiften som kastare (en utav dem), men det gick faktiskt riktigt bra! Jag kastar ju inte jättelångt, men det gick bra ändå eftersom man ju står en bit ifrån hundarna så det blir ju längd på det i alla fall. Från början var det 18 hundar, och när dagen var slut återstod 8 hundar. På söndagens final blev det min uppgift att lägga ut dirigeringsapporter medan Tina kastade markeringar för kung och fosterland. Otroligt bra kast fick hon till -HELA TIDEN!

Som slutlig segrare stod (som vanligt får man väl säga nu) Bäveråsens Zeb med duktiga matte Petra Soons, stort grattis till dem!


Quake var som sagt sällskapsdam hela helgen. Hon hade vissa förhoppningar vid vattenstationen, men förstod att det inte var hennes dag. Även om hoppet tändes ibland, så var hon duktig och "av" mest hela dagen. Skon fungerade bra även om det kanske hade varit bra med gummistövel påväg till vattnet. Nu har vi dock skippat bandaget och hon har nu enbart barnstrumpa under skorna. Tror det fungerar bra, det blir bättre och hon är inte öm. Det vätskar lite fast det ser inte infekterat ut på något sätt, så det är nog bra med den nu något luftigare varianten av skydd.

Nu har jag lämnat hundarna hos hundvakt (Lava har varit hos mamma & pappa sen innan GS) och ska jobba ett litet tag i Dorotea igen. Finfina träningsmarker utan för stugan, men ingen hund att träna. Life sucks!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa, äntligen lite för oss lässugna! Å´ vad kul att själv få positiva omdömen av domaren - heja matten!
//A-L

Anonym sa...

Vill förstås gratta även här!
Ett kanonbra jobb gjorde ni tillsammans!!

Och vad kul vi hade i övrigt, kändes riktigt tomt när helgen var över...

/Tina och Qula (som inte riktigt lite fjunig nu)

Krajamaria sa...

Kan sätta labradoren på bussen t Hoting om du vill!? Ja även lilla pointern, men det gissar jag att du helst inte vill... ;)