måndag 14 maj 2012

Utställningen

I helgen var vi ju på utställning. Mican skötte sig jättefint i ringen, men domaren var väl ändå inte superimponerad av M:s exteriör... Det blev ett "Good". Fort var det gjort, och vi kunde packa ihop och åka iväg och träna på eftermiddagen istället. :)

Kritiken hon fick var: "Feminin, bra storlek. Bra svansföring. Prima pigment men för smalt huvud. Bra hals & skulderläge, mkt rak överarm, kunde önska kraftigare benstomme. Bra rygg. Något fallande kors, fria rörelser. Ganska bra päls."

Mican, uppställd och lipandes.. ;)
Korset hade jag trott de skulle haka upp sig mer på. Överarmen är nog delvis mitt fel eftersom hon inte kan stå själv utan jag måste stå och mata henne för att hon inte ska sätta sig ner när man ställer upp henne, och då blir ju överarmen lite rakare. Huvudet, ja, jo det kan man ju tycka att hon har...lite smalt huvud. Benstommen tycker jag är precis lagom och åt det kraftigare hållet, men det är klart... det beror ju på vad man jämför med ;-) Litet Q ska nog ställas för en annan domare i alla fall... Syftet med hela utställningen är ju i alla fall uppfyllt. M har nu en exteriör bedömning/beskrivning och kan därmed starta i ekl när resterande krav för det är uppfyllda... så...bara 2 st 1:or i ökl som saknas, men det kan väl..öh... inte vara så himla svårt??! ;) (fast med tanke på träningen på eftermiddagen så är det nog en bit kvar...)

Igår, söndag, var vi hemma hos Jane & Schnauzrarna (& papillonen Bertil) för lite lydnadsträning medelst filminspelning. Nyttigt men som vanligt lite otrevligt att se sig själv på film. Något onyttigare var rabarberpajen vi  tryckte i oss, men väldigt väldigt god!

Inga kommentarer: