torsdag 24 juni 2010

Derby och höfter

Nu var det ett tag sedan det blev uppdaterat här. Vi har kommit tillbaka till Uppsala, varit ner en vända i Kalmar och röntgat höfter.

Förra torsdagen åkte jag och Q ner från Dorotea. Påväg hem lyckades vi sammanstråla med Maria & Alice. Det är så kul att se Alice och Quake, det är ju inte så ofta de träffas, men när de gör det har de väldigt roligt. I en skidbacke i Hammarstrand fick de leka en stund, och kameran var med. För att se fler bilder kan du klicka här.
Jag tycker själv att jag lyckades relativt bra med några av bilderna på svart labrador, och det händer inte varje dag för min del i alla fall!


Väl hemma blev det tvättning av kläder och ompackning för vidare färd ner till Kalmar och unghundsderbyt. Vi bodde på Stensö camping med övriga deltagande Q:n och hade en väldigt trevlig lördag kväll. Söndag morgon var för min egen del (pga den trevliga kvällen innan) inte riktigt lika trevlig, men man får bita ihop och efter ett tag så hade jag väl återhämtat mig något sånär. Lite orutinerat, men jag slapp ju köra själv i alla fall. ;-) Vi var på plats i god tid innan den sena samlingen och hann gå ett varv för att se hur stationerna var upplagda. Alla stationer var markeringar av varierande längd och terräng. Stationerna låg väl samlade och visade sig vara utslagsgivande och klurigare än vad de först såg ut att vara.


Vi började på station 2. Först en kort transport och sedan en markering som hamnade i en (svag) sluttning i lite halvhögt gräs. Quake gick ut till rätt område, sökte ett tag men fick inte vittring på apporten och drog iväg åt höger. Hon var påväg tillbaka men vände ut till rätt område igen, fick vind på apporten och kom därefter snabbt tillbaka. Jag trodde att hon skulle hitta den första gången hon rotade runt i rätt område, men så blev det inte. Synd tyckte jag och även domaren lät det som! Vi fick i alla fall 16p.


Station 3 började också med kort transport och sedan blev det en markering över något slags vattenhål/dike där markeringen landade i högt gräs på andra sidan. Fotgåendet på denna station var inte mycket att skryta med. På markeringen gick hon först för långt, så jag blåste tillbaka henne och la på en närsökssignal och då hittade hon den. För detta fick vi 14p.


Station 4 var en markering i någon slags vattensamling där apporten landade bakom ett buskage. Q var i området men hittade inte inom utsatt tid och fick därmed 0p. Synd!


Station 5 var en vattenstation. För att komma fram till apporten skulle de ta sig igenom låg vass, över blankvatten (springdjupt) och in i nästa vass. Quake lokaliserade apporten relativt fort men måste ha snurrat för många gånger och råkat ut för "norsk fylla" för hon började sin "återgång" i en någon märklig riktning. En snabb påminnelse från mig och hon kom i full fräs landvägen tillbaka och höll på att springa omkull skytten. "Tilt" sa matte, och domaren skrattade lite. Apporten höll hon snyggt hela vägen och fick 17 p för besväret.


Station 1 började med en kort transport och sedan kastades en markering. Q gick (för ovanlighetens skull) mycket snyggt vid sidan. Hon spikade apporten och var påväg i full fart tillbaka. Dock gjorde hon en lite böj och matte hade inte is i magen nog att låta bli att blåsa. "Varför blåste du???" sa domaren, "Jag vet inte..." svarade matten, resultat 19p.
Sammanlagt blev det 66p och en placering någonstans på nedre halvan.


Sammanfattningsvis var det en väldigt trevlig dag, välarrangerat och bra upplägg på hela WT. Vår egen insats är jag väl inte jättenöjd med. De första 2 stationerna var Q väldigt på, och matte något av. De följande 2 stationerna var Q väldigt trött i huvudet, men matte något mer vaken. Sista stationen (station 1) är jag nöjd med, bortsett från att jag gjorde onödiga blås i pipan. Det känns lite surt med nollan, men det är sånt som händer. Väldigt bra träning, och vi behöver komma ut på fler såna här saker. Något som vi behöver jobba en (hel) del med är följsamhet vid sidan. Bortsett från att fotgående ibland blir något skuttigt och oroligt så har hon även börjat med att på egen hand sätta sig i position för nytt kast när hon har lämnat av, oavsett åt vilket håll jag står vänd... Det är iofs rätt gulligt, men inte helt användbart.... ;-) Det jag är nöjd med under dagen är framför allt stadgan och inlevereringarna. Hon kändes helt stadig hela dagen (till och med på gränsen till för stadig) och inlevereringarna finns inte mycket att klaga på. Efter att ha tittat på finalen åkte vi tillbaka till campingen, städade ur och tog in på hotell istället. Mycket bättre!


När vi åkte hem dagen efter stannade jag till en stund på mitt gamla arbete. Allt var sig likt och det var väldigt trevligt att träffa sina gamla kollegor igen! Såvärst länge hann jag inte stanna, för vi skulle vara i Knivsta kl 18.30 för höftledsröntgen. Allt såg bra ut, så nu hoppas jag att även avläsaren tycker det! Det är alltid lite nervöst det där med höfterna, men jag håller tummarna för att det blir bra!


På måndagen fick jag även tillbaka Lava igen! Hon har förmodligen haft det hur bra som helst, det är mest jag som har saknat henne. Hon blev i alla fall glad att se oss igen och det är skönt att ha henne hos mig igen!


Efter att ha jobbat tisdag och onsdag har jag nu haft min första semesterdag. Så himla skönt! Så värst lång semester blir det inte, ungefär en och en halv vecka och sen bär det av till Dorotea igen, men man får vara glad för det lilla!

4 kommentarer:

Krajamaria sa...

Härliga bilder! Det syns verkligen hur galet skoj de två har när de ses! Min favorit är bild nr 24. :) Vi ser mycket fram mot att hälsa på er i Dorotea nästa månad!

Tina sa...

Svarta labbar är inte lätta att fota... De ser verkligen ut att ha roligt tillsammans!

Jana Diki Gaia Hedvig sa...

Oj vad det hänt grejjer sen sist. Klart det blir ojämnt resultat när matte ska lägga sig i hela tiden...
nu håller vi tmmen på att höfterna är hur bra som helst. Hedvig hälsar till "springa fort hunden"

Anonym sa...

Fyller Qula år så fyller Quake år ... ;-)
Grattis Quake!
//A-L