onsdag 2 juni 2010

En olycka kommer sällan ensam...

Efter att ha hämtat upp bilen på verkstaden i Sundsvall lyckades vi ta oss till Dorotea. ca 2500 kr fattigare. Den ena lampan (inte motorlampan) lyste till och från under färden, men efter samtal med verkstaden så berodde det förmodligen på att den kände av att bilen hade fått fel bränslemängd när den andra grejen var trasig. (De skulle kunna säga vad som helst, jag förstår ju mig ändå inte så mycket på bilar). Allt var förmodat frid och fröjd tills i morse då bilen vägrade starta. Något (gissningsvis bromsljusen som stod och glappade lite) hade dragit ur all ström i batteriet. Tack och lov bor det snälla och hjälpsamma människor i huset brevid det vi hyr, så de hjälpte till att kabla igång eländet. Tog mig till verkstad som gjorde snabbkoll, batteriet laddades som det skulle men hade lite dåligt med störm från början. Vi körde ut i skogen och när vi skulle lämna bilen höll bromsljusen på och larva sig igen. Jag lämnade mina kollegor i skogen och åkte själv tillbaka till verkstaden. Där fick jag låna(hyra) en gammal volvo 245 som jag nu kör runt i. Min bil är kvar på verkstaden, och det var tydligen något med nån bromsljusvajer (??). Nya delar anländer i morgon och förhoppningsvis blir den fixad på förmiddagen, Och förhoppningsvis är det slut på strulet efter det!

I övrigt har dagen funkat bra, det har flytit på, vädret har varit bra och Q har varit både användbar och duktig. Användbar var hon när jag skulle leta rätt på mina kollegor. Jag mindes inte riktigt på vilken plats vi gick in i skogen, men Q spårade så duktigt! Duktig var hon eftersom hon har hängt med och inte gjort väsen av sig idag. Hon har dessutom, när hon har fått en och annan apport, varit väldigt duktig, tagit stoppsignaler och riktningsanvisningar och förstått närsökssignalen! Det finns hopp!

4 kommentarer:

Krajamaria sa...

Se där, då kan kanske Q få anställning av SLU, bra sätt att finansiera en liten spaniell...? ;)

Anonym sa...

Usch va´trist med bileländet! Håller med om att nu har du väl fått så det räcker?
Å´ hur länge tänker damerna (F & Q) stanna i Dorotea då ...;-)
//A-L

Hanna sa...

Är du kvar hela veckan? Jag ska till vinglet på fredag, vi kanske kan ses?

Anonym sa...

Ja, midsommarveckan passerar vi inöver, men då har ju ni åkt ned redan. Sedan passerar vi i mitten på juli och i början på augusti - då kanske vi kan få träffa er en stund?
//A-L