onsdag 7 juli 2010

Kennelläger och A-höfter!

Helgen som var ägnades åt kennelläger. Även i år höll vi till på Kydingeholm och även årets helg var så där bra så att man redan längtar till nästa år! Både Quake och Lava var med, men det är bara Quake som har fått träna. Lava har mest varit sällskapsdam och verkar inte helt missnöjd med det heller. (Fast ett mycket kort lydnadspass fick hon, lite fotgående, lite inkallning med ställande och någon fjärrdirigering. Det gick bra och hon hade bra fart på inkallningen och ett hyfsat stopp!) Hur som helst, i år hade Q:na Lotte Lydeking som instruktör. Lotta Treiberg som hade Q:ansvaret förra året var också där, men hade andra kullar att ta hand om i år. Lotte pratade mycket om lugn, tydligehet och ordning runt fötterna. Fokus har framförallt varit på föraren och hur den agerar, något som känns väldigt nyttigt för mig (och säkert även andra också!). Tina har skrivit lite mer om vad vi gjorde, så intresserade kan läsa mer där. Sammanfattningsvis har det i alla fall varit två mycket bra dagar, med många nya och ny-gamla insikter, både hos mig och Q och det känns väldigt bra för framtida träning! Vi har gjort övningar som legat något över den nivån vi tränat på förut, en del har vi klarat av och andra ska vi träna mer på, men det är alltid bra när någon kommer in och tar en ett steg vidare. I alla fall så har jag lätt att fastna i att göra saker som vi redan kan ;-)

Som brukligt är har vi ägnat oss åt lagtävlingar kullarna emellan, men även ett litet tränings-WT på söndagens eftermiddag. Lagtävlingen gick i år strålande för lag QL, och vi vann! Ödmjuka som vi är så skryter vi nästan ingenting om det... ;-)

På WT:t gick det riktigt bra och jag & Q kom 2:a. Jag har ingen egentlig uppfattning om poängen, men vi hade i alla fall full pott på skogsstationen, markering och sedan linjetag till samma ställe. Övriga stationer, markering i och därefter på andra sidan ån, samt markering i dike fanns det nog en hel del skönhetsfläckar på. På vattnet var det väl framförallt fotgåendet som skulle kunna förbättras ganska mycket, Q var trött och orkade mest fokusera på vatten, dummies och kastare och inte så mycket på bromsklossen som hon gick bredvid. På markering i diket-stationen gjorde hon en strålande markering och löste det hela snabbt, men gjorde någon liten böj på vägen tillbaka, varför vet jag inte. Jag är i alla fall nöjd och glad över att hon orkade hela eftermiddagen... värmen var påtaglig kan man väl säga. :-)


Mest har vi ju hängt ihop med övriga Q:n under helgen, och vi har så himla roligt ihop! De är så kul att se alla, både hundar och förare, och hur de utvecklas mellan gångerna. Och så är det ju väldigt lätt att se att de är just Q:n. Väldigt lika till både sätt och utseende! Nu ser vi fram emot kommande prov, WT:n och kanske någon träningshelg framöver!?


Kvällstid har jag ju också fått chansen att umgås med övriga underbara människor (ja, jag vet, det blir lite mycket superlativer i den här texten kanske, men det är inget att göra åt ;)) som man inte träffar så väldigt ofta!


Kameran var med men inte framme så värst mycket. Det som faktiskt blev kan ses här. Där finns även några bilder från måndagen efter så försöken att ta kort på svarta labradorer fortsatte.


Nu är min (mycket) korta semester till ända, och jag är åter ute i skogen och slåss med mygg, knott och andra otrevliga flygfän. Den här gången är Lava med, och Q är på kollo hos uppföderskan. Stackars Lava hade mycket bekymmer med flygfäna idag, men jag hoppas att det går bättre framöver eller att hon vänjer sig, annars blir det jobbiga veckor för henne.


En glad nyhet idag är att Quakes röntgenresultat nu finns på hunddata. A-höfter såklart! Alla övriga röntgade syskon har också bra höfter, de flesta A och ett par B. Kul!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra jobbat på WT bromsklossen :D
Kul med A-höfter!
//A-L