torsdag 2 september 2010

semester

Nu har jag äntligen semester, och det känns himla bra! Lite olika aktiviteter här och där kommer det att bli, men mest ska jag försöka vara hemma så mycket som möjligt. Känns inte som om jag varit det så mycket nämligen.

Just nu är det mycket apporteringsträning med vilt som gäller, framför allt för Quakes del. Och vi gör framsteg, det går riktigt bra. Hunden är det ju inget fel på, hon går väldigt bra tillsammans med uppföderskan, det är när matten blandar sig i som det kan bli lite konstigt ibland. Men i måndags var det ett klart fall framåt, allt utom en i hand, så det var bra. Roligt också att även Lava var på G och riktigt duktig. Kanske jag har börjat gör något omedvetet annorlunda??? Bara det håller i sig så är jag nöjd. I går var Q med på sin första jakt för året (andra jakten någonsin), och hon var riktigt duktig. Hämtade hem 7 eller 8 änder på land och i vatten. I vassen, bland kaveldunen, på blankvatten, änder som var stendöda och änder som fortfarande rörde lite på sig. Inga bekymmer alls. Helt fantastiskt kul tyckte Q! (Och matten också för den delen). Nu ska hon (Quake) bara landa lite i sitt nya "yrke" som apportör. Expert och bäst i världen redan från början om man frågar henne själv. Lite styrmöjligheter på djuret så ska det nog bli bra tycker matten. Kul att hon har förstått nu i alla fall, förra året kopplade hon nog inte riktigt vad hon höll på med och var lika intresserad av en padda som av att markera nedfallande fågel... Det funkar att vila sig i form! ;D

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förra året var hon väl bara bebis ... :D Vad kul att det funkar med vilt. När du kommer på vad du ev. gör annorlunda kan du ju höra av dig norrut ;-)
//A-L

Hanna aka Lilla My sa...

Vad kul att det går framåt! Ska bli spännade att följa er.