lördag 4 september 2010

träning x2

Idag har det blivit 2 träningspass för lilla Q, lite överambitiöst kanske, men så kan det bli ibland ;)

Vi började med att åka ut till May på förmiddagen. Idag var det GRK Dalarna som hade träning, fast vi var inte så många just idag. May m Justin & Wilja, jag med Lava & Quake och så Maria med Effe, gammal bekanting från Umeå-tiden som nu befinner sig i Falun. Världen är bra liten, jättekul att ses igen! Vi tränade lite linjetag & markeringar. Effe fick göra ungefär samma sök med fågel som Q gjorde igår. Q & L fick hämta varsin fågel på markering idag, Q fick truten och L fick en kaja. Q gjorde det fläckfritt idag. Lava gjorde det nästan fläckfritt, bra upptag, bra fart åt alla håll men hon släppte den på mina fötter. Nåja, bättre än flera meter ifrån i alla fall ;) För L:s del spelar det ju i nuläget inte så stor roll. Det känns viktigare att Q gör som hon ska, och det gjorde hon ju! Övriga markeringar och linjetag gick bra. Det som blev för svårt var ett linjetag över 2 gamla legor. Där fick jag gå ut och lyfta på dummyn och sen skicka om över de gamla legorna, och då gick det bra. Efter mycket prat och fika så var vi tillbaka i huset igen vid tvåtiden. Kl 17.00 befann vi oss i N Gärdsjö för att träna tillsammans med Löfen & Lasse och Gunilla & Hero. Lasse är ju bror till Quake, och Hero är ju faktiskt halvbror till Lava (som för övrigt fick vara hemma på eftermiddagen. Men hon och pappa hade gått promenad i skogen, så det var inte så synd om henne.). Jag tänkte att Q skulle vara lite trött efter att ändå ha varit ute och tränat ett par timmar på fm, men så fort hon fick syn på dummiesarna var arbetsknappen påslagen. Vi höll till vid tjärnen/dammarna där GRK:s KM gick för några år sen. Väldigt rolig terräng där man kan göra många roliga övningar, speciellt senare när de är bättre på diverse tecken och dirigeringar. Vi gjorde i alla fall några markeringar på vatten, en del där tanken var att de skulle över en liten landtunga och sen ner i vatten igen för att hämta dummyn. Mitt lilla Q hittade dock en i hennes tycke mycket lämplig vattenväg så hon var aldrig upp på landtungan. Därefter gjorde vi markering på land där de var tvungen att gå över ett lite "sumpigt" område på väg ut (och tillbaka). Inte så lång, men lite dolt kast och terrängbyten. Gick bra det också. Som sista övning gjorde vi lite längre markeringar på land, där kastet var delvis skymt bakom några tallar och nedslagsplatsen var i ganska hög vegetation. Gick finemang det också.

Saker vi (jag och Q) behöver fila en del på är avlämningar från vatten (ibland skakas det för tidigt) och fotgåendet, men det ska väl inte vara så himla svårt att få till på ganska kort tid?? ;)

Sammanfattningsvis har det varit en väldigt trevlig dag! Kanonväder, kul folk och bra träningar! Och det är ju alltid roligt att träffa syskonen. Av någon anledning smids alltid storslagna planer när vi ses, märkligt ;) Jag tror att Q:nas positiva och ganska självsäkra attityd börjar smitta av sig på deras förare. Eller? :D

1 kommentar:

Anonym sa...

Ang träning x 2 - kan väl vara bra att träna den sortens uthållighet/ ork på vovvarna ibland också?
Qul hund som skippar land för att få simma lite till :D :D
//A-L