måndag 31 maj 2010

It's been a bad day

Idag var dagen då jag skulle åka upp till norra Sverige för att inventera lavar. Iväg kom jag, men i Sundsvall tog det stopp. Strax före Sundsvall började bilens varningslampa för motorn att lysa (igen). Vi (jag, min fältassistent och Quake) lyckades ta oss till jouröppen verkstad i Sundsvall. Det var samma felmeddelande som förut (varvtalsgivaren (?)) men det borde inte vara något större bekymmer, vi borde klara oss till Dorotea utan problem. Vi åkte lättade vidare, men efter några hundra meter började samma lampa + en till lysa.. vi körde raskt tillbaka till verkstaden (som höll på att stänga) och där står nu bilen... Jag hoppas verkligen att det 1) är ett lätt fel att hitta, 2) är lätt att åtgärda, 3) att delarna finns hemma, 4) att det inte tar så lång tid och att 5) det inte blir så förbannat dyrt. Dessutom har blixtlåset på datorväskan gått sönder... Jag är nu fast på hotell Best Western i Sundsvall. Sista hundrummet fick vi tag på. Q är nog den som är gladast av alla, och hon fick dessutom ett välkomstpaket med grisöra. Trevligt! Ser fram emot hotellfrukost i morgon bitti... Det är jag värd!

Lava ska bo hos mor och far, och blev hämtad igår kväll. Enligt rapport tittade hon länge och förvånat efter mig igår, men det har gått bra idag vad det verkar.

Over and out

2 kommentarer:

Krajamaria sa...

men du, låter ju inget vidare alls! Hoppas det löser sig snart, annars tar vi en fika i Sundsvall, jag ska iof dit först på måndag den 7....
Vilket bra hotell som presentar hundarna, ett sådant har vi aldrig bott på. Alice har idag badat in alla mindre och större vattendrag hon kunde hitta på fjällkanten. :) Lycklig labrador och lycklig matte som inte har badat! :)

Jana Diki Gaia Hedvig sa...

det där med blixtlåset till datorväskan låter allvarligt.....
Hoppas bilskrället har kryat på sig nu, kan tänka mig att du saknar din gamle Saab från södra tiden...