onsdag 13 oktober 2010

Lite blandat

Jag tror att jag har sagt det förut, men nu gör jag ett nytt försök att börja mitt nya, sportiga, liv... :D
Igår var jag ut och joggade, ingen lång vända, men tillräckligt för att få träningsvärk idag. Jag passade på att inviga mitt nya vätskebälte. Jag har införskaffat ett sådant, kanske inte så mycket för att jag är i stort behov av vätska när jag springer (så långt och så mycket anstränger jag mig inte), men det kanske kan vara bra att ha och så fanns det en bra ficka för nycklarna. Promenadpartierna av joggingturen berodde på håll, dunkel och rötter (snubbelrisk) samt mindre bra genvägar. I övrigt stretade vi på jag och djuren. Jag för att hålla mig springande, Lava som la sig i makligt tempo framför mina fötter och Quake som tyckte att jag sprang alldeles för långsamt. Det är en utmaning att mana på den ena hunden samtidigt som man försöker bromsa den andra och dessutom ska springa själv. Men det går! Angående genvägen så förstår jag inte varför jag alltid alltid gör så... Tänker att jag ska ta en kortare/smartare väg och sen hamnar jag i kamp med sly, grenar, stängsel, omkullfallna träd och surhål. Jämt! *suck*

Idag hann vi med och träna lite på ett ställe som jag såg igår när jag joggade. Det var ett bra ställe som jag definitivt ska använda mer! Dagens övningar var väl inte de mest genomtänkta, men vi löste dem.Vi övar också på att gå bredvid under promenad. Det funkar ganska bra, Q går ungefär där hon ska och behöver inte påminnas så ofta. ;) Lite mer övning och sen ska vi utmana. En bi-effekt av att hon går fint vid sidan är att hon blir extra studsig när hon får springa iväg på kortare kiss- och bajsrundor. Mer känguru än hund. Undrar om hon kommer att vara studsig även när hon är pensionär?

Här nedan är min favoritbild på Q just nu. Den kan ju även ses i Tinas blogg tillsammans med andra fina bilder. Jag gillar i alla fall den här bilden väldigt mycket!!

2 kommentarer:

Krajamaria sa...

Duktiga du som kommer längre än till en fundering iaf gällande träning! Om några veckor öppnar skidspåren här och jag har ju inte alls gjort någon som helst barmarksträning, i år heller! ;) Kanske skulle testa de där träningsskivorna jag fick av Elo och som jag tror visst jag lovat kopiera till dig...?
Hur gär det med sömnaden förresten?

Anonym sa...

Håller med Krajamaria - du börjar i alla fall om - jag börjar inte alls ... :-(
//A-L