söndag 30 maj 2010

Helgsemester

Helgen har gått i hundträningens tecken. Lördagen ägnades åt vattenarbete vid Stordammen. Flera olika varianter, och det mesta gick alldeles utmärkt. Q är en duktig och ivrig simmerska som inte låter några hinder, vegetation eller människor som står ivägen, stoppa henne.. ;)

Idag har vi varit ute på ängarna här utanför och tränat markeringar (mest). Gräset har börjat växa upp lite mer ordentligt nu, och Q hade svårt med en del av markeringarna. Men hon är ändå lika entusiastisk vid varje försök, gullungen. Vi fick till ett riktigt bra "ut" (bakåt) och närsök vid ett tillfälle (sen fanns det iofs flera tillfällen då hon hade bomull i öronen också, men jag är glad över det lyckade försöket). Ett fältsök hann vi med också. Q fick plocka in 3 st och det gjorde hon bra. Hon gick ut långt och bra, så det är jag nöjd med.


Det har varit en bra helg där jag har kunnat lägga undan allt som inte har med ledigt och hundträning att göra. Nu väntar några veckors intensivt arbete (där det förhoppningsvis hinns med en del träning också) fram till unghundsderbyt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad duktiga ni är med träningen - kul när det går bra oxå ;-)
//A-L