söndag 9 maj 2010

Lite träning

Idag har vi varit ut och tränat lite, tanken var vatten, men det blev land. Lite kluriga markeringar med både terrängbyte, diken och lite höjdskillnader (om än inte så stora) blev det. Q skötte sig ganska bra. Hon missade en av markeringarna, men i övrigt jobbade hon på bra med att hitta de som hon inte fick med sig direkt. Hon är duktig på "ta-av-kopplet-hastigt"-retningen som vi tränat på. Det vill säga att vi har tränat på att man inte brallar iväg bara för att matte tar av kopplet hastigt på ett sådant sätt att det skulle kunna liknas vid ett "släpp". Hm, konstig mening det där, men hon har förstått att koppel av inte betyder spring iväg. Inte för att det egentligen har varit något bekymmer, men ibland kan sånt vara bra att träna på ändå. Annars ska vi nog koncentrera oss på styrning av liten hund. Just nu är vi ganska beroende av att hon har markerat och kan lösa uppgiften själv, för det är inte så mycket jag kan göra för att hjälpa henne om hon hamnar fel. Ska försöka lägga lite krut på höger, vänster, ut, stopp och närsök framöver. Lava var ockås med idag, men fick mest titta på. Den markering hon fick göra missade hon, men lika glad var hon för det för då kunde hon fin-bada i diket påväg tillbaka ;-)


Annars har vi tagit det rätt så lugnt i helgen, Dino har bott här med sina systrar och det har gått bra. De passar liksom ihop, gul-djuren.


Nedan en liten bild på Lava från 2008 då hon övar på att vara "Storsjöodjur". Tror bestämt att Maria Boström är fotografen.


1 kommentar:

Tina sa...

Min Q tar gärna ett dopp i alla diken och pölar som finns. Hon förstår Lava precis.... ;-)